ONTWERP HOOFDENTREE KANTOOR | WUPPERTAL | D

29-1 29-2

architectuurstudio-KERSTEN SCHELLER is gevraagd om de bestaande entree van een kantoorgebouw van een internationaal opererend concern in de verf & coating industrie te herontwerpen en aan de huidige behoefte van de klant aan te passen. Aan de hand van een 3D-model zijn verschillende varianten ontworpen en gepresenteerd.

as|KS - 2015-lopend

VERBOUWING LABORATORIUM | WUPPERTAL | D

789

Voor een internationaal opererend concern in de verf & coating industrie zijn in opdracht van IBS-Ingenieure (KirchheimTeck, D) de bouwkundige voorzieningen ontworpen en gepland voor de uitbreiding en aanpassingen voor labruimtes en productieruimtes voor het Werk in Wuppertal (D). Verder zijn de bestekken geschreven en is de aanbesteding begeleid, evenals de uitvoering.

as|KS - 2015

UITBREIDING PRODUCTIE | WUPPERTAL | D

789

In opdracht van IBS-Ingenieure (KirchheimTeck, D) heeft architectuurstudio-KERSTEN SCHELLER de bouwkundige mogelijkheden onderzocht voor de uitbreiding van een bestaand oud industriegebouw voor een internationaal opererend concern in de verf & coating industrie. Voor de locatie in Wuppertal zijn de mogelijkheden onderzocht voor bouwkundige aanpassingen om grote roestvrije tanks van 25m3 in de bestaande structuur in te brengen en te positioneren. Na afronding van de haalbaarheidsstudie, zowel ruimtelijk als financieel, zijn in samenwerking met het ingenieursbureau uit Duitsland de bouwkundige en installatietechnische voorzieningen gepland, de vergunning voorbereid, bestekken geschreven en de uitvoering begeleid.

as|KS - 2015

NIEUWBOUW | ENTREEGEBOUW | WEINGARTEN-BADEN | D

p-02-01p-02-02p-02-03md-lucernamd-lucerna-04

architectuurstudio-KERSTEN SCHELLER is gevraagd om een ontwerp te maken voor een nieuw entreegebouw voor een internationaal opererend concern in de verf & coating industrie. Het bestaande gebouw voldoet niet meer aan de huidige behoeftes en zal worden vervangen door een twee verdieping tellend nieuw entreegebouw. Het entreegebouw dient als ontvangstgebouw voor bezoekers en biedt ruimtes voor besprekingen. Verder bevinden zich hier de ruimtes voor de portier en de dienst voor de post op de begane grond. De bovenverdieping is aan de binnenzijde van het werkterrein over een buitentrap en galerij te bereiken. Hier bevinden zich de kleedruimtes met sanitair voor het personeel en een kleine vergaderruimte.

Om het vervangen van het bestaande gebouw door de nieuwbouw snel te laten verlopen is gekozen voor een constructie in prefab met een modulaire containersysteem. Hiermee kunnen de ruimtes worden voorgefabriceerd en de bouwtijd ter plekke worden ingekort. De buitentrap, galerij, de gevel en een zwevend dak worden daarna ter plekke gemonteerd. De modulaire containers worden compleet met strekmetaal bekleed om een representatieve en moderne uitstraling te bereiken. Verder dient het strekmetaal samen met de oversteek van de galerij en het koude dak als zonwering om ook in de zomer het binnenklimaat comfortabel te houden. Met een luchtwarmtepomp en zonnepanelen wordt de benodigde energie voor het gebouw opgewekt, waardoor het gebouw in principe zelfvoorzienend is.

as|KS - 2015-lopend

HAALBAARHEIDSSTUDIE | UITBREIDING OPSLAG | BOCHUM | D

Stadtwappen der Stadt Bochum

architectuurstudio-KERSTEN SCHELLER heeft in opdracht van IBS-Ingenieure (KirchheimTeck, D) een haalbaarheidsstudie gedaan naar de uitbreiding van de capaciteit voor opslag van goederen voor een internationaal opererend concern in de verf & coating industrie. Voor de productie locatie in Bochum zijn er meerdere studies gemaakt voor de opslag van 1500 paletten in stellingen op het eigen terrein. Hierbij zijn de ruimtelijke mogelijkheden onderzocht en de financiële kosten in kaart gebracht voor uitbreidingen van het bestaande gebouwcomplex evenals een complete nieuwbouw van een industriehal inclusief distributievoorzieningen met ladestations voor vrachtwagens.

as|KS - 2014